Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Månprinsen lyste på Bergsåker

Toppinsatserna löste av varandra på Bergsåker.
Bland annat hade Månprinsen A.M. lekstuga och Geisha Sund satte svenskt rekord.

Publikfavoriten Månprinsen A.M. hade som väntat stor uppvisning. Den karismatiske ultratravaren visade nu upp en ny egenskap då han tog ledningen på bara ett par steg. Sedan var det naturligtvis spel mot ett mål för arvtagaren till Järvsöfaks som vann till bottenoddset 1,05.

– Jag hade faktiskt kunnat köra mycket fortare inledningsvis om jag behövt, informerade Gunnar Melander.

– Det här är en otrolig häst jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. Nu tar vi sikte mot Umeås V75-omgång och sedan blir det Elitkampen på Solvalla.

Geisha Sund fortsätter att visa stort kunnande. Nu hade Berghs järnmärr soloshow när hon sänkte det svenska rekordet för äldre ston över lång distans och voltstart med en halv sekund. Det lyder numera på 1.13,2. Via ett slutvarv först i tredjespår var Geisha Sund totalt överlägsen.

– Hon gjorde ett riktigt topplopp och då är det kul att hon belönas med ett svenskt rekord, kommenterade Bergh.

Geisha Sund ska också hon starta under Umeås V75-omgång

Robert Bergh avslutade även V4:an med Kirin De Zeun. Segern underlättades av att det öppnades i 10-fart i täten men stoet stod ändå för en bra prestation. Ekipaget var först i tredjespår sista 800 men avgjorde plättlätt.

– Hon tävlar betydligt bättre än vad hon tränar, menade Bergh.

Forne Bergsåkerslärlingen Stefan Eriksson har fått fram ett kallblodslöfte i Karlängs Theo. Enda gången fyraåringen har förlorat felfri var i årets första start då han mötte årgångseliten. Efter en sen strykning blev den överambitiösa hingsten ensam på startvolten, höll sig då i trav och vann Sleipners Månadstäcke problemfritt.

– Jag jublade när jag fick höra om strykningen, tillstod körande Jonas Martinsson.

– När han väl stod på benen svarade han ärligt på alla attacker. En otrolig häst.