Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Bohlin: De kandiderar till de mest otacksamma politiska uppdrag som finns

Glenn Nordlund och Sara Nylund blir Socialdemokraternas toppnamn i landstingsvalet.

En och annan väljare i Medelpad lär klia sig i huvudet och fundera över vilka dessa två personer är. Nordlund är kommunalråd i Örnsköldsvik och Nylund ordförande för samhällsnämnden i Härnösand. Det är således personer med gedigen kommunalpolitisk erfarenhet som nu kandiderar till att leda landstinget. Att det är två personer från Ångermanland är förstås ingen slump. S har naturligtvis läst samma opinionsundersökningar som alla andra – därtill några egna undersökningar – som visar att man med nuvarande ledning är på väg i full fart över stupet. I Medelpad håller man möjligen ställningarna medan man i Ångermanland riskerar att göra ett historiskt dåligt val.

Frågan man nu måste ställa sig är om personförändringen också innebär en omläggning av den politiska kursen. Det vill nog väljare i såväl Ångermanland som i Medelpad veta.

Ådalsborna lär inte nöja sig med mindre än att såväl BB som akutkirurgin i Sollefteå öppnar igen om de ska ge S förnyat förtroende.

Det är också intressant att få höra hur firma Nordlund och Nylund ser på länsklinikerna, ska dessa leva vidare eller slopas?

Klart är i alla fall att Glenn Nordlund och Sara Nylund kommer att få slita hårt i valrörelsen. Och tacken, om de lyckas, är att få två av de svåraste och mest otacksamma uppdragen som går att få i politiken.