Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Ericsson långsammast under träningen till Japans GP

I ett regnigt Japan körde Marcus Ericsson in den långsammaste tiden under det första träningspasset tidigare i morse. Svenskens bästa varvtid, 1.33.397, var hela 0.5 sekunder långsammare stallkamraten Pascal Wehrlein som var näst långsammast.

I den första träningen till Japans GP var väderförhållandena minst sagt problematiska. Ett kraftigt regnoväder förstörde förutsättningarna till ett bra träningspass.

Trots omständigheterna så var det Ferrariföraren Sebastian Vettel som hade den bästa tiden med sina 1.129.166. Sauberteamets två förare Marcus Ericsson och Pascal Wehrlein misslyckades stort under första träningspasset. Svensken var nämligen mer än fyra sekunder efter Vettels bästa varvtid.

– FP1 var okej – med stabila förhållanden, vi kunde testa olika inställningar på bilen. Det regnade under hela FP2, så vi kunde inte försätta med programmet – det var synd, och det påverkade inte bara oss utan alla i hela paddocken, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Han fortsätter:

– Vi kommer att fortsätta där vi slutade i FP1 under den tredje träningen imorgon och fortsätta med att göra framsteg för resten av helgen.

Sauber har haft problem med vikten på sina bilar den senaste tiden. En bil måste väga minst 728 kilo med förare i – utan bensin. Men eftersom Marcus Ericsson väger cirka tio kilo mer än stallkamraten Pascal Wehrlein, så har teamet haft vissa bekymmer med att vikta upp bilen och nå optimal totalvikt.

För Marcus Ericssons del förlorar han 3-4 tiondelar per varv i relation till Wehrlein, skriver Janne Blomqvist på F1-bloggen.