Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Ericssons kvalframgång – slog stallkamraten och var sju tusendelar från Q2

Marcus Ericsson stod för ett mycket starkt kval till USA:s GP. I sitt sista försök slog han till med sitt bästa varv och var bara sju tusendelar från att gå vidare till Q2.

Marcus Ericsson har inte tagit sig till andra kvalomgången, Q2, sedan Kinas GP i april. Men i USA var det nära – riktigt nära.

På sitt sista varv slog han till med sin bästa tid. Han besegrade med stallkamraten Pascal Wehrlein, men inte nog med det. Även normalt snabbare förare som Lance Stroll och Kevin Magnussen fick se sig besegrade. Den sistnämnde var mycket överraskande långsammast av alla.

– Jag laddade på allt jag hade. Sista varvet var kanske inte helt perfekt, men huvudmålet var ändå att slå Pascal. Skönt att kunna leverera ett så bra varv, speciellt den här tiden på året där det gäller att visa vad man går för.

Marcus hade 16:e snabbaste tid i Q1 och var med det endast sju tusendelar från att ta sig vidare till Q2. Oavsett vad en stark insats, den bästa på länge och Kumlasonen har bäddat upp för sig. Och efter bestraffningar på bland annat Nico Hülkenberg och Max Verstappen står det klart att Marcus startar som 13:e i loppet.

– Jag är riktigt nöjd med min insats. Så klart surt att missa Q2 när det var så nära, men målet var att slå Pascal och det lyckades jag med, säger Marcus till Viasat.

– Det kändes bra på träningen, men jag hade problem på förta försöket i kvalet. Det blev inte bra alls. Andra var helt okej men jag visste att det fanns mer att hämta. Fick ändå ihop allt bra på sista. Skönt att få till det då.

Som så många gånger förr startar Mercedes-stjärnan Lewis Hamilton i pole position. Ferraris Sebastian Vettel klämde sig dock in före Hamiltons stallkamrat Valtteri Bottas och startar i första startled.

(+) LÄS OCKSÅ: Brändhs krönika: Så blir Marcus Ericssons framtid i F1

Se senaste Studio F1 här: