Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Hellner kan sluta – efter OS: "Jag vet att det närmar sig slutet"

Det olympiska spelet i Pyeongchang kan bli Marcus Hellners sista. Nu öppnar den svenska skidstjärnan för att karriären kan vara slut efter det.
– Jag vet att det närmar sig slutet, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Inledningen i världscupen blev inte vad Marcus Hellner hoppats på. Minitouren avslutades i söndags och totalt slutade svensken på 19:e plats.

Men trots att säsongen är ung säger Lerdalasonen till Norrbottens Kurriren att OS 2018 kan bli hans sista stora mästerskap.

– Vi får se om det blir något mer efter det här. Just nu är jag sjukt motiverad, men man vet att allt tar slut till slut, säger han till tidningen.

Nästa stora mästerskap är VM i österrikiska Seefeld 2019, men om han kommer fortsätta så långt kan han inte avgöra.

– Jag vet ingenting. Det är nog känslan som styr. Det är svårt att veta vad jag bygger den på. Om det är att det går bra i vinter, eller tvärtom. Jag vet inte, säger han.

Men just nu handlar det om att komma upp i nivå igen. Närmast väntar världscuptävlingen i Lillehammer i helgen. Där åker 32-åringen gulddistansen skiathlon. Sedan väntar tävlingar i Davos och Toblach innan Tour de ski som pågår mellan 30 december och 7 januari.

– Efter det kommer jag att ha en träningsperiod fram till OS. Vi kommer att ligga på läger i Japan (Sapporo) strax innan OS.

Sen ska han vara i form för att jaga sitt fjärde OS-guld.