Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsstart gav ännu en förlust för Sundsvall Hockey

En mardrömstart i första perioden.
Det lade grunden för ännu en förlust för jumbolaget Sundsvall Hockey.

Annons

De hade inte lyckats innan. Och gjorde det inte i dag heller. Statistiken mellan BIK Karlskoga och Sundsvall Hockey är talande. Tre vinster av tre möjliga för Karlskoga under säsongen.

Det blev minst sagt en mardrömstart för Sundsvall Hockey mot BIK Karlskoga. Två mål insläppta under matchens fem första minuter – trots powerplayspel i två av de minuterna.

– Det var två onödiga mål, där vi var med på platsen. Det handlar mycket om kommunikationen i laget och att man litar på att alla gör sitt, säger tränaren Leif Strömberg efter matchen.

Sundsvall, som var i underläge under större delen av matchen, men som ändå i början av andra perioden lyckades göra ett mål i powerplay. Men sedan drog hemmalaget BIK Karlskoga iväg. Det var Gustaf Thorell som fick göra både ett och två mål för Karlskoga. Ett resultat som Fredrik Höggren utökade genom ännu ett mål bara ett par minuter innan ordinarie matchtid rann ut.

– Jag känner att vi inte ritkigt spelar klart i alla situationer och inte vågar sätta den press som vi ska. Vi har bra omställningsspel men vi måste bli bättre på att våga hålla puck, spela från det och kommunicera mera. Och kommunikationen är minst lika viktig utan puckinnehav som utan, säger Leif Strömberg.

Sundsvall får åka hem till med ännu en förlust i bagaget och laget misslyckas återigen med att plocka poäng. Med BIK Karlskogas ytterligare tre poäng går laget om Vita Hästen och går upp till en tredjeplats i tabellen.

Trots förlusten tycker Leif Strömberg att laget ändå är positivt.

– Ja, jag tycker det men det handlar mycket om att bygga sig själv tillsammans med laget och känna trygghet, säger han.

Sundsvall får ladda om inför lördagens bortamöte mot niondeplacerade IK Pantern.

– Det är viktigt att avrunda dagen och att spelarna inte går och grubblar. Nu tränar vi på och jag och Linkan får se till att lägga upp veckan på ett bra sätt, säger Leif Strömberg.