Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Margareta Rödén: "Vi försöker att vara rädd om personalen"

Landstingets förvaltningschef för specialistvården Margareta Berglund Rödén håller inte med om kritiken att man som arbetsgivare inte värnar tillräckligt bra om den egna personalen.

– Vi försöker vara rädd om personalen, men vi måste tänka på all personal, för vi måste se till helheten. Därför jobbar vi intensivt med till exempel kompetenstrappan som faktiskt innebär lönelyft på 8–9 procent på de kliniker som väljer att jobba med den, säger Margareta Berglund Rödén.

Hon nämner även satsningar på ett fördjupat introduktionsår.

– Men att välja ut några få individer det skapar direkt en diskussion om orättvisa. Därför måste vi jobba med helheten. Det kan synas som att vi fattar fel beslut, eller dumma beslut, men vi har faktiskt en plan. Vi jobbar för att skapa en så bra arbetsmiljö och en bra löneutveckling för de som jobbar hos oss och då måste vi värna om alla, säger Rödén.

Det kan synas som att vi fattar fel beslut, eller dumma beslut, men vi har faktiskt en plan, säger Margareta Berglund Rödén, Landstingets förvaltningschef för specialistvården.