Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Marie Fredriksson är en ängel som välsignar oss med sin röst"

Att säga att Danyela Etchart, 32, är ett hängivet fan är nästan en underdrift. Hon ställde till och med in sitt bröllop för att se en konsert med Per Gessle. Och nu har hon flugit 24 timmar från Brasilien för att få se sina hjältar på scen ikväll.

– Deras musik har gjort mig till en bättre människa, säger hon.

Det första hon säger när vi möts utanför hennes vandrarhem är:

– Gissa vem jag mötte på planet hit, gissa! Jo, Roxette!

Hon ler stort och berättar att hon faktiskt har stött på Per Gessle på ett flygplan förut. Det var när hon var i Sverige för några år sedan. Och igår när hon gick igenom säkerhetskontrollen och tittade åt sidan. Vem får hon syn på om inte Marie Fredriksson.

– Det svartnade för ögonen och jag höll på att svimma, berättar hon.

Säkerhetsvakten fick lov att hjälpa henne till en stol. När hon sen gick på planet tog hon chansen att säga några ord till sin idol.

– Jag berättade att jag har flugit från Brasilien för att se henne sjunga och sen sa jag att jag älskar henne, säger Danyela.

Det var något hon hade väntat på att få säga i arton år. Hon och resten av Roxettes fanclub i Brasilien skapade en bönekedja under tiden Marie Fredriksson var riktigt sjuk. Alla bad samtidigt.

– Eftersom hon var 44 år gammal så bad vi tillsammans 44 gånger, säger Danyela.

Tårarna väller upp i hennes ögon och hon fortsätter.

– Marie Fredriksson är en ängel som välsignar oss med sin röst.

Under flygresan träffade hon även de andra medlemmarna i bandet och de kände igen henne från tidigare Gessle-turnér. Hon har varit på ett tiotal av Per Gessles konserter och även fått träffa herr Gessle på tu man hand.

– Jag fick träffa honom ensam i tio minuter, när jag såg honom drog jag åt mig andan och höll på svimma. Jag hade med mig en korg med presenter från Brasilien till honom, säger hon.

Första gången hon lyssnade på Roxette är också första gången hon blev kär i dem. Hennes kusin hade studerat i Europa och tagit med sig Roxettes album Look Sharp!. Den första låten han spelade för Danyela var The look och hon fastnade direkt.

– Det var min övergång från barn- till vuxenlåtar, säger hon.

Det hon framförallt har fastnat för med Roxette är deras låttexter.

– Det är som att Per hade skrivit låtarna till mig, när jag är ledsen tröstas jag av låtarna och när jag är glad gör dem mig ännu gladare, säger Danyela.

När hon fick veta att Roxette äntligen skulle återförenas blev hon överlycklig.

– Man har hoppats på att det ska hända och att Marie ska bli frisk igen. Och när det hände Wow!, säger hon.

Men trots att hon har rest så långt så har hon inga större förväntningar på kvällen.

– Det viktiga är att de är tillbaka. De får göra vad de vill på scenen, de kan bara sitta där, så länge jag får se dem tillsammans så är jag nöjd, säger hon.

Det kommer att bli en lång dag för Danyela imorgon. Hon planerar nämligen att börja köa redan i gryningen.

– När jag har åkt så långt så vill jag ha en plats på första raden, säger hon.