Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märkliga hybrider

The Fireman
Electric arguments
One little indian/Border

Missbrukare brukar behöva nå botten innan de kan vända uppåt på allvar. Supermiljardären från The Beatles har nått toppen och känner förmodligen att han behöver kontakt med verkligheten igen. Bli independent, fastän han redan är oberoende. Med The Fireman som täckmantel och Youth i Killing Joke som partner vänder han åter från den högpolerade poptronen till något som skulle kunna kallas ett experimentstadium av rockens mysterium. Electric arguments är varierad ambientflum ur vilket det stundom kommer ett och annat gott.

Sir Paul ger sig alltså ut för att på nytt upptäcka det som andra gör så mycket bättre numera. Bara vetskapen om hans exempellösa framgångar blir störande i sammanhanget. Driver karln? Är detta utryck för en längtan efter evig ungdom från en som har allt? Hursomhelst är resultatet mer Killing Joke än McCartney, fast allra mest märkligt hängande och ibland smått fascinerande hybrider.