Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marlene Nordin upplever inte någon 50-årskris

Ordet energiknippe kan vara en sliten klyscha. Begreppet passar dock bra in på Marlene Nordin som nu fyller 50 år. Marlene från Bosvedjan har alltid ett antal projekt på gång samtidigt.

Marlene Nordin är en sådan där person som tycks ha hunnit med mer än vad som borde vara möjligt i förhållande till den faktiska åldern. Det har alltid funnits något inom henne som har drivit på och hon har alltid varit ledare av något slag.

– Jag fick en ADHD-diagnos för några år sedan och det förklarar varför jag haft en känsla av att vara lite annorlunda och ibland kört på lite för hårt med flera saker samtidigt, säger Marlene Nordin när vi träffar henne i hennes andra hem, Bosvedjans fritidsgård i Sundsvall.

Hon är född och uppvuxen på centrala Alnö. Det var en trygg miljö med föräldrarna och en fyra år yngre syster. Föräldrarna skilde sig dock när Marlene gick i nionde klass och det var något som hon tog väldigt hårt.

Under högstadiet spelade Marlene allsvensk fotboll och var elitgymnast. Hon var ordförande i elevrådet där hon bland annat drev igenom nattbussar till Alnö. Hon var barngymnastikledare och på skolan hade hon gympalärarens lektioner på sina egna lektioner. Hon hade ett stort engagemang i elever som blev mobbade.

Marlene jobbade extra inom restaurang och gatukök, gick gymnasiet på Katrinelunds skola och utbildade sig till förskollärare.

– Jag hade svårt att bestämma mig för vad jag egentligen vill göra så jag provade på en rad olika yrken. Oftast har det gått bra men vid flera jobb har jag sagt upp mig på grund av att jag inte längre klarat av att dölja det jag är mindre bra på.

Genom åren har hon provat på allt från barnomsorg, skola, sälj och marknadsföring, hälsokonsult, vård, projektledare och fritidsledare. Marlene har visat sig vara en mycket bra säljare och projektledare och brinner för ungdomar och människor i utanförskap.

Just det sistnämnda har tagit mycket av hennes tid på senare år. För tre år sedan blev hon anställd av IOGT-NTO och var med om att starta ett stödboende för utsatta kvinnor.

Fritidsgården i Bosvedjan hade varit nedlagd i tio år när Marlene och hennes kollegor drog i gång den igen i augusti 2014. Gården drivs med framgång som ett projekt och Marlene är verksamhetsansvarig.

Hon har trappat ner vissa engagemang och vill hänga med på sin yngsta sons idrottsaktiva liv. Hon vill även övervinna sin flygrädsla så att hon kan åka över till sin äldste son som driver företag i Los Angeles.

Hon har nu gett sig mer tid att syssla med det hon längtat till, nämligen att spela teater och att sjunga mer.

– Jag höll på med teater och sång i ungdomen. Körsång har jag återvänt till och nu har jag även gått med i Kvartersteaterns vuxengrupp, det är verkligen jätteroligt och något som jag mår bra av, förklarar Marlene Nordin.