Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mårten Gräntz det stora utropstecknet när Essvik slog Kubikenborg

Essvik besegrade Kubikenborg hemma i division 4 Medelpad herr i fotboll med 5–0 (3–0). Men snackisen var Mårten Gräntz - som gjorde ett hattrick för Essvik. Daniel Andersson Johansson gjorde också ett mål för segrarna. Ett av Essviks mål var ett självmål.

– En stark match från vår sida, visar redan från start att vi är laddade och har rätt inställning. Vinner många dueller och kommer snabbt in i vårt spel samtidigt som vi stör Kubikenborg i deras spel. Vi är också hungriga framför mål och skaffar oss en tremålsledning innan paus. I andra pratar vi ihop oss om att fortsätta spela vårt spel. Vi blir lite trötta och Kubikenborg som jagar får lite mer boll och skapar några halvchanser, men inget mål. Vi har lite tur och ett inspel träffar en back och styrs till 4–0 och sedan gör vi även ett femte mål och då går luften helt ur våra motståndare. Dock får dom chansen att snygga till siffrorna med en straff i slutet men skjuter den över. Skönt för vår del att hålla nollan. Sett över hela matchen spelar vi stabilt och använder våra styrkor. Jag tycker även att vi värderar bra genom hela matchen, tyckte Essviks assisterande tränare Mårten Gräntz, efter matchen.

Resultatet betyder också att Essvik har hållit nollan i tre matcher i rad.

För Essvik gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Kubikenborg är på fjärde plats.

De båda lagen möts igen tisdag 30 juli 19.00, på Kubikenborgs IP.