Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårthen överlägsen segrare i jetski

Mikael Mårthen från Mora vann jetski-klassen Spark i stor stil under SM-veckan i Sundsvall. Segern var redan säkrad inför det sista heatet, där han sportsligt nog lade sig sist i fältet för att låta motståndarna göra upp.

Annons

Han går från klarhet till klarhet, den förre bilracingföraren Mikael Mårthen.

Under den första SM-helgen i Karlskoga för ett par veckor sedan vann han två av tre heat och placerade sig som totaltvåa. I Sundsvalls hamn under SM-veckans andra tävlingsdag gick det ännu bättre.

Mårthen övertygade stort och hade totalsegern klar i Spark-klassen när det återstod ett heat. Då visade han upp sin sportsliga sida och lade sig medvetet sist i fältet. Därmed störde han inte de andra förarna som fortfarande hade någonting att köra för.

Trots en nolla i sista heatet vann han med fyra poäng ner till tvåan Henrik Bramsved, tävlande för Orust jetskiklubb. Trea blev Kristian Stenborg, även han från Orustklubben.

– Det här betyder väldigt mycket. Ett SM-guld är alltid ett SM-guld, så jag är otroligt nöjd. Det var absolut ingen lätt match, och jag fick vara fokuserad i varje heat, sa Mårthen till SVT efter finalpasset.

Se tävlingen i repris här: http://www.svt.se/sport/sm-veckan/

TV: Följ med på fartfylld tur med jetski i Sundsvalls hamn

Annons