Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Djuse ny tränartopp

Bergsåkertränaren Martin Djuse har fått en kanonstart på 2016. Under onsdagens lunchtrav kom årets fjärde triumf på hemmabanan. Och därmed toppar Djuse tränarligan på Sundsvallstravet.

Annons

Det var femårstoet Omega C.D. som ordnade ligaledningen. Detta trots att Martin tvingades backa sig sist inledningsvis.

– Ja, jag missade lite i positionskriget strax efter start, förklarade Djuse.

– Men som tur är har Omega C.D. en bättre tränare (han själv) än kusk, avslutade han självkritiskt med ett leende.

Också Umeågästen Gold Case stod för en kanonprestation då även denne avgjorde från köplats varvet kvar. Visserligen på målfoto men om inte John Östman tvingats korrigera valacken flera gånger upploppet mer hade segermarginalen varit betryggande.

– Gold Case var inte som bäst idag, betygsatte Östman.

– Att han kan vinna ändå visar vilket grundkunnande det finns.

Stall Markus Pihlström kan ha en blivande V75-häst i Hot Tub-sonen Hot Pride. Denne tog nu fjärde segern i sin nya regi trots att valacken inte fått ett riktigt lopp i sig sedan sista oktober. Ulf Ohlsson skickade honom till ledningen varvet kvar och sedan var ekipaget överlägset.

– Det gick så sakta därframme, menade Ohlsson.

– Hot Pride lever ju mest på sin styrka.

Kapabla Matforskallblodet Karlängs Lill har inte fått till det på länge. Kjell Svanstedt chansade då på att sitta kvar i andra par utvändigt när det anfölls bakifrån. 250 kvar kom luckan vilket medförde en komfortabel viktoria. Och därmed en hiskelig rensning på V4. 13-oddsaren fastställde utdelningen till dryga 17 000 kronor från att ha varit värd 746 kronor. Underliga är travspelarnas vägar.