Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Hammarberg på pallen i världscupen: "Riktigt gött"

Martin Hammarberg knep sin första pallplats för säsongen i skidorienterings världscup, när han slutade trea i torsdagens långdistans i finska Ylläs.
– Riktigt gött. Jag är jättenöjd, säger han i ett pressmeddelande.

Hammarberg såg ett tag ut att missa pallplatsen. Landsmannen Erik Rost låg länge på en andraplats men på den tredje och sista kontrollen bommade Rost och tappade därmed viktig tid, och även en pallplats. Hammarberg och schweizaren Gion Schnyder kunde smita förbi och lägga beslag på pallplatserna.

Det här var Hammarberg andra pallplats i världscupen. Den senaste tog han för två år sedan – även den på långdistansen i Ylläs.

– Det här verkar passa mig bra. I sprinten och medeldistansen fick jag inte alla bitar på plats, men nu satt både orientering och åkning samtidigt. En pallplats här var målet, och nu tänker jag sikta mot en pallplats i varje världscupomgång, säger han.

Världscupen, långdistans

1) Andrej Lamov, Ryssland, 1.40.23

2) Gion Schnyder, Schweiz, +0.35

3) Martin Hammarberg, Sverige, +0.44

4) Erik Rost, Sverige, +1.02

Övriga svenskar:

6) Markus Lundholm, +1.48

9) Linus Rapp, +2.45

16) Ulrik Nordberg, +5.32

17) Erik Blomgren, +6.18.

För Plus-kunder: SOK:s Martin Hammarberg jagar VM-guld i Ryssland: "Mitt stora mål"

Läs också: Fortsatt förtroende i landslaget för SOK:s skidorienterare Martin Hammarberg