Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maskerade män hoppade in i lyxbil och dödshotade föraren – åtalas för rån

Två män misstänks för att ha maskerat sig och hotat en bilägare och sedan stulit hans bil som var värd över 400 000 kronor. Mitt på dagen. I centrala Sundsvall.
Nu åtalas de två männen för att ha stulit bilen och sedan hotat bilägaren till livet.

Mannen satt i sin bil en dag i augusti när två maskerade män hoppade in och hotade honom till livet. En av de maskerade männen ska även ha riktat sin övertäckta hand mot honom.

Bilägaren ska ha upplevt situationen som akut och flydde från bilen medan någon skrek ''hoppa in i bilen annars dödar jag dig''.

Kvar i bilen fanns bilägarens mobiltelefon, kreditkortshållare med olika kort och ett golfset.

För Plus-kunder: Ung företagsledare attackerades av maskerade män: "Försökte köra iväg med mig"

Nu åtalas två männen i 25-årsåldern för rån, i andra hand yrkar kammaråklagare Catharina Kjelsson på grovt tillgrepp av forskaffningsmedel, eftersom de har hotat bilägaren, tagit ett fordon värt ett större belopp och dessutom hotat att döda honom.

En av männen ska även ha gjort sig skyldig till försök till utpressning efter att ha försökt förmå bilägaren att betala 5000 kronor för att få tillbaka den stulna mobiltelefonen. I samband med det ska man även ha dödshotat bilägaren.

Åtalet gäller även övergrepp i rättsak då en av männen ska ha hotat en kvinna med våld om hon skulle polisanmäla händelsen, han ska även ha uttalat "säger du något till någon så dödar jag dig".

FLER NYHETER:

Resebolag storsatsar på Sundsvall – dubbelt så många charterresor erbjuds

För Plus-kunder: Åklagaren om det misstänkta mordförsöket: "Har funnits en hotbild mot kvinnan"

Snusk på populärt kafé i Sundsvall – nu kräver miljökontoret bättring

För Plus-kunder: Planen för Jonathan Dahlén – så ska stjärnan komma i form: "Inte tappat mina kvaliteter"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.