Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mässa med tatueringar: "Jag vill att tatueringen ska bli en symbol för bortgångna vänner"

Christian Lind från Bergsjö har ingen tatuering än men det har Johnny Gustavsson från Söderhamn. Vad de har gemensamt är upplevelser som de vill se som minnen på sin hud. I lördags var de på tatueringsmässa i Delsbo.

– Jag vill att tatueringen ska bli en symbol för bortgången av mina vänner som dog i en trafikolycka i somras, säger Christian "Chrille" Lind.

Läs också: Den gråtande tatueraren: "Jag har brutit ihop tillsammans med kunderna många gånger"

Han fick som present en tatuering när han fyllde 17 år men har valt att vänta med att göra den tills han hittar en bra tatuerare. På Delsbo rock 'n roll and tattoo i lördags fanns det sex tatuerare på plats.

Johnny Gustavsson hade åkt från Söderhamn för att träffa tatueraren Henrik Sjörud, som har en studio i Bollnäs och håller på att starta tatueringsstudio i Järvsö. Han tycker att tatueringar är snygga.

– Det är både snyggt och påminnelser om händelser tidigare i livet, säger Johnny Gustavsson medan Henrik Sjörud tatuerar romerska siffror på hans arm.

Läs också: Naurin om sina tatueringar: "Började som en stor revolution mot familj och allting"

Men tatueringarna var inte det enda viktiga på Delsbo rock 'n roll and tattoo. Det bjöds också på levande musik i pubmiljö på Folkets hus.

– Det ska vara en rolig grej som jag ville testa. Jag har varit på tatueringsmässor och sett att det inte finns något där för dem som inte är så intresserade av tatueringar. Nu blir det en fest också, säger arrangören Mike Reslund.

Läs också: Fotbollsprofilen bär med sig vännen för evigt: "Hon förtjänar en plats på min kropp"

Han driver Inkforce tattoo i Stockholm och hade med sig tre tatuerare till Delsbo för att "föra ut storstaden till landsbygden". Kenneth Persson är tatuerare med studio i Delsbo.

– Det är självklart så att jag säger nej till folk som vill tatuera sig. Det finns så mycket att ångra om du inte tänkt igenom vad du vill göra för tatuering, säger Kenneth Persson.

Läs också: Därför lät nålrädde innebandyprofilen "Frasse" tatuera sig