Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässan där företag och studenter får ihop det

/
  • De indiska studenterna Sharath Chandra Adla, 24, Sireesha Chapparapu, 24, Anusha Jeggari, 23, och Svs Naidu, 25, fick svar på sina frågor hos Charlotta Söderberg i Myndighetsnätverkets monter
  • Marzena Nordin har varit projektledare för SAAM 2112.
  • Emhart Glass söker fingerfärdiga nötknäckare. Elektronikstudenten Adnar Khan, 28 år, försökte, utan att se, passa ihop rätt mutter med rätt bult.
  • Nada Khwaiter tycker att mässan blir vad man gör den till.
  • Konsultföretaget ÅF var med för första gången.
  • Sundsvalls akademiska arbetsmarknadsmässa, SAAM, hölls i går på Mittuniversitetet för 26:e gången.

För 26:e året möttes i går studenter och framtida arbetsgivare på Sundsvalls akademiska arbetsmarknadsmässa, SAAM.
– Det handlar om att knyta kontakter och visa att man finns, säger ekonomistudenten Nada Khwaiter, 20 år.

Annons

Förmiddagen var lugn, men runt lunch blev det rätt trångt i den långa mässkorridoren på Mittuniversitetet. 28 företag och myndigheter ställde upp i årets arbetsmarknadsmässa som arrangeras av studentkåren i Sundsvall. Med karameller, broschyrer och olika slags tävlingar försökte de få jobbsugna akademiker att stanna till.

Konsultföretaget ÅF var med för första gången och i deras monter kunde man vinna en anställningsintervju med chans till praktik.

– Mässan är ett bra sätt för oss att locka studenter. Det är ett stort sug efter industrifolk, särskilt mekanikkonstruktörer, säger Malin Hulinder som arbetar med rör- och anläggningskonstruktion på ÅF.

Studenter från Indien

Här och var hördes samtal på engelska, för det finns många utländska studenter vid Mittuniversitetet. En grupp indiska studenter, som alla läser ett masterprogram inom elektronisk design, ville veta hur man gör om man vill starta ett eget företag. Det kunde Charlotta Söderberg från Bolagsverket svara på.

Bolagsverket är en av nio statliga myndigheter i Myndighetsnätverket som samarbetar om rekrytering.

– Tillsammans vill vi marknadsföra regionen och att studenterna får upp ögonen för staten som arbetsgivare. Det finns närmare 100 lediga tjänster hos oss nu, säger Charlotta Söderberg.

Under dagen hölls också flera föreläsningar, bland annat om hur livet som konsult är i verkligheten – och hur man klär sig för att göra succé på den tuffa arbetsmarknaden.

Annons