Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massivt stöd för Danne på Facebook: "Vi måste hjälpa denna grabb!"

I tisdags rapporterade Sundsvalls Tidning om Danielle Engström som fått sin pool sönderskuren. Något som gjort honom mycket ledsen. Det dröjde inte mer än någon halvtimme innan den första personen hörde av sig och ville hjälpa Danne.

I skrivande stund har inlägget på Facebook nått inte mindre än 66 000 personer varav runt 2000 reagerat på det. Inlägget har även fått 230 delningar och 121 kommentarer. Att genomslaget varit stort är ingen överdrifit.

Läs mer: Autistiske Danne får inte bada – någon skär upp familjens pool

Genomgående har de kommentarer som skrivits varit i form av stöttande ord till Danne, folk tycks ha blivit mycket beklämda över hur någon människa kan agera så mot en medmänniska. Vad man kanske inte hade räknat med är att så många av de som reagerat på inlägget uttryckt en stark vilja av att vara med och stötte familjen ekonomiskt. Se till att Danne kan få en ny pool.

Det utmynnade tillslut i en insamling. Göran Melins insamlingsstiftelse, som normalt samlar in pengar till utsatta barn, har bestämt sig för att ta tag i det hela. Sedan i går kväll har man lyckas samla in cirka tio tusen kronor från engagerade människor.

Läs mer: Autistiske Danne ska få en ny pool – insamling har startat: "Människor är fantastiska!"

– Man kan swisha till nummer 123 590 36 04 och märka det "Dannes pool", säger Fredrik Hallstensson, ordförande i Göran Melins insamlingsstiftelse.