Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästerkock med många slevar i luften – sköter sin Alnörestaurang från Andalusien

I nio år har Mimmi Siezing uppmärksammats av White Guide för restaurang Vindhem.
Det gav henne jobb som mästerkock åt Lidl – och nu lever hon i Andalusien.

Annons

Det var slumpen som gjorde att Mimmi fick jobbet som mästerkock för Lidl. En vän till henne, Anna Högkil, var projektledare på pop-up-restaurangen Dill berättade för henne att Lidl sökte en ny kock.

Nu har hon medverkat i tre reklamfilmer och skapat tolv recept för påskbordet i butikstidningen Käk.

– Jag kommer att jobba mot Lidl ett tag framöver. Det är roligt med ett nytt uppdrag och jag ser det som en utmaning.

Hon säger att det är varje kocks dröm att få jobba i en matstudio i flera dagar tillsammans med en matfotograf och matstylist.

Just nu befinner sig Mimmi och hennes sambo i Andalusien i södra Spanien. Där hyr de ett hus på landet, uppe i bergen bland oliv- och granatäppelträd.

– Det är fantastiskt att bo mitt i alla dessa råvaror. Tänk att bara gå ut på gården när man vill ha en avokado eller en citron, säger hon.

Paret planerar att hitta ett eget hus i området och bosätta sig där under vinterhalvåret. Mimmi har tankar på att locka upp svenskar och tyskar från solkusten för att uppleva en hemma-hos-middag i annorlunda miljö.

– Det är inget vi blir miljonärer på, men det här har blivit som ett andra hem för oss och här vill vi bo. Det är inga problem för mig att pendla härifrån till Sverige och just nu genomför jag intervjuer på Skype för att anställa säsongspersonal på Vindhem.

För Alnö överger hon inte och i början av maj kommer hon till ön.

Läs också: Vindhem och bamba är Mimmis sommarpassion

– Jag har tänkt vara kvar där i många år till och i år firar vi tioårsjubileum. Det blir något speciellt för våra gäster som besöker oss lördag den 21 maj, då vi öppnar för sommaren.

Restaurang Vindhem har för nionde året i rad uppmärksammats av White Guide.

– Det är kul att vi har lyckats hålla både kvalité och standard i så många år.

I fjol startade hon även en foodtruck – Bambabilen.

– Bilen står i ett båthus Kvissleby och framtiden för den är oviss. Min tid räcker inte till, nu när jag har köpt ut min tidigare kompanjon och ska rodda allt själv till sommaren.