Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Match avbruten efter mordhot

/

I slutminuterna av mötet mellan Gottne IF och Kubikenborgs IF bröt domarna matchen – efter dödshot från en man i publiken.
– De kände sig så pass hotade att de inte ville fortsätta spelet, säger domarcoach för norra Norrland Kenneth Andersson.

Annons

Det var en het match på flera sätt som utspelade sig på Haraldsängen.

– Det var stundtals ett riktigt brutalt spel från Gottnes sida, många hårda tacklingar och fula efterslängar, säger Kubens tränare Tommy Lerstrand.

Gottne drar på sig fyra gula kort under matchens skull, men ingen av de situationerna skulle bli det grövsta.

– Efter en utvisning blir publiken vild, och det är då som linjemannen blir mordhotad av en man i publiken, säger Tommy Lerstrand.

Hotet är polisanmält av linjemannen och nu väntar även en rapport till fotbollsförbundet.

– Jag vet inte vad det kan få för konsekvenser, det är den arrangerande klubbens ansvar. Men samtidigt har jag svårt att se vad de skulle ha gjort annorlunda, säger Kenneth Andersson.

– Det är vidrigt gjort, helt oacceptabelt. De är portade från Haraldsängen framöver. Det är åskådare som agerat helt fel och nu är de är inte välkomna mer, säger Mats Falck tränare för Gottne IF.

Han såg själv till att avhysa åskådaren som uttalat dödshotet.

– Jag sprang dit och motade bort dem. De var upprörda över en situation på planen. Det är bedrövligt att det ska behöva hända, man utgår från att vuxna människor kan bete sig, säger Mats Falck.

När situationen lugnat ner sig kunde dock matchen spelas klart och den slutade oavgjort, 1-1.

Annons