Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchhjälte för GIF senast – nu vill Shpetim Hasani ha mer speltid: "Ser mig inte som en inhoppare"

Inbytt och matchhjälte mot Malmö FF.
Nu hoppas Shpetim Hasani på mer speltid i GIF Sundsvall.
– Jag ser mig inte som en inhoppare, säger anfallaren.

Annons

TV-klippet ovan: Experten: "Jag skulle vilja se mer av Hasani i Giffarna"

Tre allsvenska omgångar är spelade och tre inhopp har det blivit för Shpetim Hasani så här långt.

Totalt 24 minuter plus stopptid har det blivit för anfallaren.

– Det är klart att jag inte är nöjd med den speltid som jag har fått hittills, men jag har inte deppat ihop utan jag har tränat på och försöker hela tiden övertyga tränarteamet att jag ska ta en plats i startelvan, säger Hasani.

Efter söndagens stängda GIF-träning var han hemlighetsfull när måndagens Örebromatch kom på tal.

Spelar du från start då?

– Jag vet inte, vi får se hur det blir, säger han.

Målet i den förra matchen mot Malmö FF lär inte ha försämrat Hasanis chanser i alla fall. Då blev den rutinerade 33-åringen inbytt efter 76 minuter och tio minuter senare lyfte han läckert in det avgörande 2–1-målet som chockade skåningarna och gav segern till GIF Sundsvall.

– Jag har gjort många mål, men att få göra det i det läget ... Vi hade gjort ett bra defensivt jobb länge och därför var målet ett av det skönaste.

Läs också: Premier League-klubben jagar Forsberg – så många miljoner kan GIF Sundsvall få

Hasani kom till GIF Sundsvall under den förra sommaren och efter ett par starka matcher i inledningen mattades han och fick mindre speltid mot slutet. Efter att ha gjort sin första riktiga försäsong med Giffarna konstaterar han:

– Det är klart att jag känner mig i mycket bättre fysisk form och det gör att även det tekniska och taktiska faller på plats.

Samtidigt har konkurrensen om anfallsplatserna i GIF Sundsvall hårdnat. I januari värvades Stefan Silva till klubben och den tidigare Siriusspelaren har fått förtroendet från start tillsammans med Pa Dibba under de tre inledande matcherna.

– Det har oftast varit tre eller fyra forwards i alla klubbar som jag varit i. Jag gillar konkurrensen för då måste alla anstränga sig hela tiden och det är bara positivt, säger Shpetim Hasani.

Hans kontrakt med GIF Sundsvall går ut efter den här säsongen och från och med i sommar är han fri att börja prata med andra klubbar.

– Vi får se hur det blir med framtiden. Jag vill spela så mycket som möjligt och jag känner att jag har flera år kvar av karriären. Kroppen känns bra och det viktigaste är att jag får vara frisk och hel. Men jag fokuserar bara på nuet och försöker göra det jag kan här. Jag gör mitt bästa för att hjälpa laget och bidra, säger Hasani.

Efter tre säsonger i Örebro (2012-2014) så har han många vänner kvar i måndagens motståndarlag.

– Jag har inte kollat så mycket på dem i år, men jag känner ju i stort sett alla i deras lag och det kommer bli en tuff match. De har ett bra lag och har ju stärkt upp med Michael Almebäck i försvaret också, säger GIF-anfallaren.

■■ För mer nyheter om GIF Sundsvall, klicka här – och följ ST-sporten på Facebook.