Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matfors Ryttarförening får ny kafeteria i ridhuset: "All energi går till bygget"

Lagom till tävlingssäsongen startar i början av juni ska kafeterian i Matfors Ryttarförenings ridhus vara klart.
– Då kommer man att kunna sitta med en kopp kaffe och genom fönstren se på ridekipagen både ute på tävlingsbanan och inne i ridhuset, säger ridskolechef Katarina Isokyvi.

Annons

Ridhuset i Matfors stod klart för två år sedan. Nu har precis läktaren blivit klar, den går efter ena långsidan. Och bygget av kafeterian har precis påbörjats och kommer att ha fönster åt båda hållen.

Läs också: Efterlängtat ridhus i Matfors invigt

Det blev en vattenskada i den gamla kafeterian, två vattenrör frös sönder i januari när temperaturen pendlade mellan stark kyla och mildare väder.

– Det innebär att vi nu lägger all energi för att bli klar med bygget innan sommartävlingarna startar, annars blir det ett inkomstbortfall om vi inte kan sälja fika, säger Katarina.

Toaletterna i ridhuset blir även de snart klara, sedan finns det planer på att bygga ett domartorn i ena hörnet av manegen och en altan utanför kafeterian.

Hur har de här två åren med ett ridhus varit?

– Helt underbart och skönt att slippa det dåliga underlaget som det kan vara om vintrarna. Jag har jobbat här i sex år och märker skillnaden, säger Katarina.

Vad har det betytt för Matfors Ryttarförening?

– Allt, annars hade vi nog inte överlevt. Nu kan vi planera verksamheten och ekonomin bättre. Förut såg vi att när ungdomarna blev duktigare att rida så försvann de till andra klubbar, där det fanns ridhus. Var det isigt underlag kunde det vara så att de bara kunde skritta i flera månader, det tyckte de inte var kul när de hade börjat galoppera och ville ha lite mer fart.

Maja Mårtensson från Lucksta är en ryttare som ofta utnyttjar ridhuset för att träna med sin C-ponny O'Nelie.