Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matforsbor rasar mot bussbolag efter kaoset

Matforsborna har ilsknat till på bussbolagen.
När 47 bussar i Sundsvall fick körförbud drogs all trafik i Matfors in i går, och deras bussar flyttades in till stan.
– Varför behövs de mer där? Inne i Sundsvall har de ju gångavstånd till det mesta, säger Matforsbon Anders Tedenborg.

Busskaoset i torsdags drabbade Matforsborna mest. Deras busstrafik ställdes in helt och hållet. Sundsvallsborna drabbades också, men inte lika hårt. Flera linjer i stan fick gå med glesare turer.

Orsaken till bussproblemen var att 47 elhybridbussar i stan drabbades av motorfel, och inte längre ansågs trafiksäkra. Alla 47 bussar togs in för översyn och reparation under gårdagen.

Att det skulle drabba Matfors förvånade många resenärer, eftersom Matfors inte har några elhybridbussar. Men bussbolaget löste bussbristen genom att stänga ner all trafik till och från Matfors, och flytta bussarna där in till linjerna i stan.

– Det irriterar många här. Man kan ju tycka att vi i Matfors har större behov av fungerande bussar än man har inne i stan, där man kan gå eller cykla till det mesta. De kunde åtminstone ha behållit någon tur, varannan timme eller så, istället för att ställa in precis all trafik, säger Anders Tedenborg som bor i Matfors.

På Din tur bekräftar man att alla bussar i Matfors fungerade, men att de flyttades över till stan.

– Bussarna måste omdisponeras till de mest använda linjerna, de som har flest passagerare, säger Hans Fälldin, presstalesman på Din tur.

Kan du förstå att det irriterar Matforsborna som blev av med alla sina bussar?

– Man kan förstå deras synpunkt. Men bussarna sattes helt enkelt in på de mest trafikerade linjerna, och de finns inne i stan.

Läs mer här:

Barn drabbade när busskaoset slog till – igen

Insändare: Varför är Njurunda mer prioriterat än Matfors?

Många inställda bussturer i dag i Sundsvall

Trafiken ska komma igång igen: "Ersättningsbussar är på väg till Sundsvall från övriga landet"

"Temporär lösning" gör att bussarna rullar som vanligt imorgon