Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matforskille kan bli Årets kock

Johan Backéus är uppvuxen i Matfors men bor numera i Stockholm.
Där satsar han på sin matlagning – och har nu chansen att bli Årets kock.
– Jag lever för att laga mat, säger han till P4 Västernorrland.

Annons

Två personer kvalade in som semifinalsvinnare till Årets kock 2016, men det har hängt i luften ett par veckor vilka sex som ska göra dem sällskap i finalen.

När beskedet kom i dag var en av dem en Medelpading.

Johan Backéus kommer från stan, men bor numera i Stockholm.

– Det är ofattbart härligt. Jag har gått med en klump i magen i en vecka, det är skönt att den äntligen släppt, säger han till P4 Västernorrland.

Men han väntar sig snart en ny klump.

– Det är väl bara i dag, sedan börjar man spåna på vad man ska göra inför finalen.

Rätten han lagat består av rödspätta i kombualg med fräsch grönska, samt en rökig svampconsommé tillsammans med sake sjuden havskräfta, hasselnötter och torkad gurka.

– Jag lever på att laga mat, det är så jag känt väldigt länge. Hopas det kommer kännas så livet ut, det är det här jag vill syssla med.

Finalen går 11 februari.