Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Näslunds udda uppdrag – kör travlopp i Tre Kronor-tröjan

Lördag 19 mars ser ut att bli händelserik för Mats Näslund. Först ska han spela match med andra svenska legendarer mot Finland på Torneälvens is. Därefter ska han köra travlopp iklädd Tre Kronor-tröjan.

Sveriges lag till hockeymatchen består av bland andra Mats Näslund, Mats Sundin, Bengt-Åke Gustafsson och Per-Johan "Pebben" Axelsson.

– Det ska bli kul! Det verkar bli ett jäkla pådrag, sa Mats Näslund till Trav365 när arrangemanget Toranda on ice presenterades.

TV: En rörd Mats Näslund fick se sin tröja hissas till taket

Under dagen körs också travtävlingar och nu meddelar arrangörerna att Näslund även kommer att finnas med där.

– Han kommer få minst en styrning. Han tycker det här ska bli roligt, säger Norrtravs marknadschef Åke Karlsson, som är medarrangör till Toranda On Ice, till Trav365.

TV: Legendaren hyllar TIK-ledarna

Mats Näslund har ett stort travintresse och har tidigare kört lopp med amatörlicens. Han kommer nu att få hjälp med dispens för licensen till detta arrangemang.

Näslund kommer att ställas mot travproffs, som bland andra Jorma Kontio, under tävlingarna.

– Det blir häftigt, säger Karlsson.

Läs också: Timråikonen om utomhusmatchen: "Fantastiskt kul"