Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matts Olssons succé – tog första världscupsegern någonsin: "Kul när det händer oväntade saker"

Efter två niondeplatser slog Matts Olsson igår till med en sjätteplats och säsongsbästa.
I dag kom fullträffen för 29-åringen.
Med tre hundradelars marginal tog han sin första världscupseger någonsin när han vann parallellstorslalomen i Alta Badia.

Redan i gårdagens tävling i Alta Badia hade Matts Olsson slagläge efter ett bra första åk.

Men en miss under ett flackare parti satte stopp för en första världscupseger. Det blev i stället en sjätteplats och säsongsbästa.

Olsson behövde dock inte vänta länge på sin revansch.

I måndagens parallellstorslalom nådde han final efter att ha slagit ut Marcel Hirscher i semin. Där ställdes han mot norrmannen Henrik Kristoffersen. Det blev ett stenhårt race med minsta möjliga segermarginal.

– Jag var ganska lugn inför finalen. Jag hade ju precis slagit Hirscher, så jag kunde väl ta Henrik också, säger han till TT.

Och så blev det. Endast tre hundradelar före vann Matts Olsson karriärens första världscupseger.

– Det var grymt kul. Det var inte något som jag trodde skulle hända, men det är kul när det händer oväntade saker också, säger han.

Segern innebär dessutom ett skönt klirr i kassan med 400 000 i vinstbonus.

Även André Myhrer kom till start och lyckades även han få en fin placering. I kampen om femteplatsen ställdes Myhrer mot en annan norrman i Leif Kristian Haugen. Där blev dock seger för grannlandet och Myhrer slutade sexa.

LÄS OCKSÅ

Härligt formbesked från Myhrer inför OS – blev trea i Val d'Isère: "Håller världsnivå"

Olsson bäste svensk i Val d'Isère – Myhrer körde ur i första åket: "Bittert"