Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattsson är Timrås trygga sista utpost: "Kul att de litar på mig"

Johan Mattsson har storspelat för Timrå IK efter nyår.
Nu är han den målvakt som släpper in minst mål per match i hela allsvenskan.
– Det är kul att jag har fått förtroendet och att de litar på mig, säger Timråmålvakten.

Efter två år som reservmålvakt i Djurgården och Björklöven kom Johan Mattsson till Timrå inför den här säsongen.

I Djurgården och Björklöven blev det totalt 33 matcher på två säsonger. I Timrå har han tagit rollen som förstemålvakt och har fått chansen i 37 matcher.

Och 48 omgångar in i serien är han den målvakt av alla som spelat 20 matcher eller fler som släppt in minst mål i snitt per match. Mattsson släpper i nuläget in bara 1,99 mål per match. Samtidigt är hans räddningsprocent, 92,60, tredje bäst i ligan

– Jag tycker att det har gått bra. Det är kul att jag har fått förtroendet och att de litar på mig och jag har gjort mitt bästa. Med förtroende så blir det lite lättare och man slipper komma in i det flera gånger, som det lätt kan bli när man bara spelar då och då, säger Mattsson.

En bidragande orsak till att Mattsson valde Timrå när lånet med Björklöven gick ut var målvaktstränaren Peter Hirsch. Duon jobbade nämligen tillsammans i Björklöven.

– Peter var en stor anledning till att jag kom hit. Han är en skön person som man kan prata med utanför isen och en bra målvaktstränare, så han har självklart betytt jättemycket. Jag tror inte att jag hade spelat såhär bra om jag inte jobbat med honom, säger Mattsson.

Efter nyår har Mattsson, precis som hela laget, spelat bättre och bättre.

– Jag tycker att vi var bar innan nyår också, men att vi har tagit det ett steg längre nu. Det gör mitt jobb lättare också när vi spelar stabilt defensivt, säger han.

Och Mattssons insatser har inte gått obemärkta förbi. Timråtränaren Roger Forsberg har noterat att Mattssons spel vuxit under säsongen.

– Tillsammans med bra försvarsspel har han blivit tryggare. Då han vuxit och snäppt upp sig efter nyår blir försvarsspelet ännu tryggare då de vet att han står där om det sker något misstag. Det är jättekul för Johan och vårt lag, säger Forsberg.