Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattsson ute i kvalet - Dahlström bäste svensk i Dew Tour

Flera svenskar var inbjudna till Dew Tour i Breckenridge, USA. Resultaten blev inte vad de hoppats för Henrik Harlaut, Niklas Mattsson, Jesper Tjäder och Sven Thorgren. Men Emma Dahlström levererade.

Annons

Finalen i en av världens största freeridetävlingar började inte på bästa sätt för Sveriges bästa freeridetjej. Med några missar på railsen i första åket gav hon sig själv ett svårt utgångsläge. Men hon kom igen. Hon fullföljde åket och avslutade starkt vilket gav poäng som räckte till en tredjeplats inför sista åket. När det var dags för Dahlström, som var siste åkare ut, hade hon halkat ner till femte platsen men hon levererade fin åkning och tog tillbaka sin tredje plats.

– Jag är nöjd med att jag satte det åk som jag hade planerat. Synd bara att jag inte satte det första åket för då hade jag kunnat gambla lite mer i det andra, utan nu blev det mitt safeåk som jag kom trea med, säger Emma Dahlström som var imponerad över åkningen som Kelly Sildaru (1) och Tiril Sjåstad Christiansen (2) presterade, säger hon i ett pressmeddelande.

– Det var riktigt hög nivå på Tirils och Kellys åkning idag. Nu är jag taggad på att åka hem och nöta in nya trick!

Vann gjorde 13-åriga (!) talangen Kelly Sildaru från Finland.

För övriga åkare blev helgen i Breckenridge inte vad de hoppats i de svåra förhållandena med kastvindar som ställde till det. Sundsvalls Niklas Mattsson (snowboard), som tävlar för Leksand, hade rejäl otur och föll i båda kvalåken varpå det inte blev någon final för honom. Även Sven Thorgren föll i sitt första åk men avslutade med ett bra andra åk och gick vidare till finalen som fjärde man.

Östersunds Jesper Tjäder var enda svensk att gå vidare från herrkvalet där varken Oscar Wester eller Henrik Harlaut hade sin bästa dag och inte lyckades ta sig vidare till final.

I finalen hade inte heller Tjäder en optimal dag utan slutade på elfte plats efter en railmiss i första åket samt hopp som saknade den rätta höjden.

– Jag är nöjd med första åket men tappade lite höjd och hade en mindre railmiss. Andra åket körde jag fullt ut och satsade på ett renare åk med mer höjd. Tyvärr kom jag av fel på andra railet och då fanns det inte mer att göra, säger han till skidor.com.

Men det finns annat som han tar med sig från tävlingarna i USA.

– Det har varit en grym warm up inför säsongen med en fyrahoppsbana. Jag har fått goda möjligheter att träna under bra förhållanden och har satt ett av mina bästa railtrick och även en ny rotation i hoppen på tävling.

Se Emma Dahlströms åk ovan.

Läs också:

Niklas Mattsson åker topptävling för första gången

Mattsson om snowboardtävlingen i Fågelboet: "Det blir galet hög nivå"

Resultat Damer:

1. Kelly Sildaru 90,80, EST

2. Tirli Sjåstad Christiansen 86,00, NOR

3. Emma Dahlström 83,40, Torsby

Resultat Herrar:

1. Gus Kenworthy 92,20, USA

2. Jossi Wells 90,00, NZL

3. Fabian Bösch 89,40, SUI

------

11. Jesper Tjäder 75,80, Östersund-Frösö SLK