Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattssons cup växer

Benny Mattsson egen försäsongsturnering Berners Cup är inne på tredje året.

12 lag kommer till spel – och fler ville vara med.

– Det är jätteroligt att intresset är så stort, men fler kan vi inte vara, säger Mattsson.

Ånge spelande tränare var med och drog i gång Berners Cup för tre år sedan och arrangemanget har satt sig och är populärt bland distriktens fotbollsföreningar.

– Den ligger väldigt bra i tiden, det är ju ett perfekt avstamp inför säsongen att få komma i gång med hela truppen och få spela lite matcher. Sedan har vi ju en trevlig avslutningsmiddag efter cupen också. Jag ser väldigt mycket fram emot cupen, säger Benny Mattsson.

Benny Mattsson själv har nyligen opererat ett knä och kommer inte att spela, inte heller Ångreprofilen Mathias Thorsell som är på bröllopsresa, men det finns andra intressanta spelare att hålla ögonen på i Ånge.

– Vi har fått in Andreas Modén och Erik Nässén från Fränsta, två kanonkillar som vi tror kommer att passa perfekt hos oss. Sedan har vi Olle (Kankainen) från Medskogs som är väldigt talangfull, säger Benny Mattsson.

Ånge IF har också lyckats värva Salma Kamara från Sveg som man haft på gång länge, han var nominerad som bäste spelare i Jämtland/Härjedalen i division 4.

– Han är otroligt teknisk och spelskicklig och har bland annat varit och provspelat för Elfsborgs U21–lag, vi är väldigt glada att ha honom.

Ett annat nyförvärv som sticker ut är försvararen Adam Mitter, som har meriter från Premier League med Blackpool och Hibernian i skottska Premier League.

– Vi har en hel del nya och det ska bli intressant att se hur de hittar sina roller i laget. Det ser väldigt bar ut för oss, vi har fått in både spets och bredd, men det stoppar inte där, det kommer nog att tillkomma mer också, säger Benny Mattsson.

Han har redan hunnit testa laget i två träningsmatcher förra helgen. Vinst mot Söråker på fredagen med 6–0, vinst mot Fränsta på lördagen 5–0. Totalt blir det hela 16 träningsmatcher innan säsongen drar igång.

– Ja, men det är för båda lagen, så det är åtta vardera ungefär. Vi har mycket nytt folk och är inte samspelta än, men det ska vi bli.