Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mauro Scocco prisas för sina romantiska låtar

Han har haft stora framgångar som både artist och låtskrivare i över 30 år.
Nu tilldelas Mauro Scocco Musikförläggarnas hederspris, skriver dn.se.

Annons

"Kanske är det den där rytmen av alla ensamma hjärtan, att du får stjärnorna att sjunga i kör, en Medicus Amor, som får oss att längta och drömma om en annan värld".

Så skriver Musikförläggarna i motiveringen för årets hederspris som i år går till Mauro Scocco. Bland tidigare pristagare finns bland andra Eva Dahlgren, Mikael Wiehe och Robert Broberg. Förra året gick det till Monica Dominique.

"Jag är väldigt glad och hedrad över att få det här priset som i mitt tycke är ett av de tyngsta man kan få idag som kompositör av populärmusik", säger pristagaren i ett pressmeddelande.

Scocco inledde sin artistkarriär 1980, då bandet Ratata bildades. Två år senare släppte de sitt självbetitlade debutalbum och därefter följde ytterligare sex plattor.

Hans första soloalbum kom 1988 och innehöll bland annat låten "Sarah". I somras släppte han singeln "Det här ögonblicket". Dessutom har han skrivit låtar till artister som Lisa Nilsson, Peter Jöback och Monica Zetterlund.

Musikförläggarnas pris instiftades 2003 och delas i år ut den 6 november i Stockholm.

(TT)