Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

McDonaldscupen är i gång – över 60 lag gör upp i en av landets största inomhuscuper

Fotboll, fotboll och ännu mer fotboll.
I helgen är en av landets största inomhuscuper för damer tillbaka i Nordichallen.
– Vi kommer vinna över alla, säger Sund IF:s Felicia Södergren självsäkert.

Annons

Förra året tvingades McDonaldscupen ställas in. Men i år är den tillbaka som vanligt. 64 lag, närmare 1000 spelare, 156 matcher och en hel helg med fotboll för hela slanten.

– Det är skönt nu när det är i gång, men det krävs mycket jobb inför en sån här grej, säger Lars Wedin, Sund IF.

Cupen som fick sin start 1993 är en av de största inomhuscuperna för flickor och damer i Sverige. På fredagskvällen inleddes cupen och de 15 första matcherna spelades. Först ut var Iggesunds IK mot Sund IF i F13-klassen. Sund IF fick se sig besegrade med 0–3, men var positiva inför resten av cupen.

– Det är jätteroligt att spela. Vi ser mest fram emot att möta Stockholm. Dem ska vi vinna över, vi kommer vinna över alla, utom Iggesund då, säger Felicia Södergren och får medhåll från Vasa Ramadahli och Emma Berglund.

Bland de 64 lagen som tävlar under helgen finns lag ända från Stockholm i söder till Luleå i Norr.

– Och vi har till och med ett lag från Norge med, det är extra roligt, säger Lars Wedin.

Lagen är uppdelade i ett antal grupper varifrån samtliga går vidare till det så kallade cupspelet. Väl i cupspelet är det vinna eller försvinna som gäller. Men det är inte tävlingen i sig som är i fokus under cupen.

– Det är väl väldigt individuellt, men det handlar mycket om gemenskap och att få spela fotboll trots att det är mörkt och kallt ute, säger Lars Wedin.

Och är det något de har gemensamt är det att de gillar att spela fotboll. Vissa har varit med i cupen förr, medan det är första gången för andra.

– Vi har spelat fotboll länge, men det är första gången vi är med i McDonaldscupen så det är lite nervöst, säger Martine Norqvist och får medhåll från lagkompisen Kajsa Kjellberg från Heffnersklubban.