Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med den rådande parkeringsbristen – varför utnyttjas inte den halvtomma ytan vid Emhart?

Som Sundsvallsbo är livet spännande, varje dag börjar med ett överraskningsmoment i vart man just denna dag ska kunna parkera bilen. Ibland, om jag lyckas vara ute i god tid, kan jag hitta en ledig ruta ganska nära stan och som inte kostar skjortan.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

En lite sämre dag kan jag hamna borta vid Sporthallen och en rask och uppfriskande liten morgonpromenad är att vänta.

Samtidigt läser jag i tidningen om att det planeras ett nytt hotell på Norrmalmsparkeringen och redan trångt riskerar bli ännu trängre.

För Plus-kunder: Ser över parkeringarna efter hotellbygget: "Vi har lösningar på det"

Men för att återgå till mina ofrivilliga och alltmer frekventa, uppfriskande morgonpromenader. Medan jag strosar gatan fram möter jag andra själsfränder, mer eller mindre uppgivna som förtvivlat även de letar efter någon plats att stjälpa av sin bil på. Samtidigt som det finns en stor öppen yta i "bästa läge" som inte används. Jag har vandrat Universitetsallén fram och tillbaka en längre tid och det spelar ingen roll vilken tid på dygnet, Emhartparkeringen är aldrig full. Den är aldrig ens nära att vara full.

Hur kan det komma sig att en så stor yta "mitt i stan" kan stå halvtom år ut och år in, samtidigt som det råder stor parkeringsbrist? Nog vore det bättre om marken kunde utnyttjas som pendelparkering för oss skattebetalande förvärvsarbetare?

Den ofrivillige flanören

Läs även:

Parkeringsplatser frigörs om Alnöborna tar bussen

Ont om besöksparkeringar i kvarteret Skepparen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel