Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med full fart blir nu Kicki 40 år

Trafikläraren Kicki Forslund från Matfors gillar fart och fläkt.
I dag fyller hon 40 år och kommer att fira den tillsammans med sin släkt.

– Festen har jag redan haft. I oktober samfirade jag med min man, som fyllde 40 i januari. Vi höll till på Folkets Hus i Matfors och hade fixat med maten själv, säger Kicki Forslund som annars inte är så värst intresserad av matlagning.

Däremot brinner hon för skidåkning och passar på att åka till den uppställda husvagnen i Björnrike tillsammans med familjen så ofta de kan. Där åker hon både slalom och snowboard. Hon lärde sig åka snowboard för snart 15 år sedan, när hon var gravid med sonen Hampus.

Under sommarhalvåret åker hon gärna vattenskidor eller tar en sväng på makens och hennes gemensamma Harley Davidsson motorcykel. Det är också motorcykellektionerna hon tycker är allra roligast i sitt jobb, även om hon ibland kan uppleva nervkittlande åkturer med sina elever.

Att bli trafiklärare var inget hon drömde om som barn när hon växte upp i Sidsjön tillsammans med sina föräldrar och en äldre bror. Hon började sin yrkesbana på sjukhusets ekonomiavdelning efter sin examen från gymnasiets ekonomiska linje.

– Sedan arbetade jag som receptionist på Konsums lagercentral i Birsta och för tio år sedan bestämde jag mig för att bli trafiklärare. Jag hade då jobbat som kontorist på en trafikskola under en tid. Nu är jag delägare i Stenstans trafikskola och hinner inte med så mycket fritid vid sidan av.

Upp till 16 års ålder var hennes stora intresse gymnastik. Hon tävlade i både redskap och rytmisk gymnastik. Därefter ledde hon andra barn och ungdomar som gymnastiklärare i Jaktfalken.

Hon drömmer om att resa till Alperna och åka skidor, men först planerar familjen en härlig solsemester och många lata dagar i stugan i Essvik.