Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med tråd i stället för färg

Sundsvallsmotiv, landskap, politiska statements och krigsminnen.
Motiven skiftar när Broderiakademien i Sundsvall visar verk hos Galleri Granen på Storgatan.

Annons

ett tema har varit Sundsvallsmotiv; bland annat pryds skyltfönstret av Y-et, en silhuett av Sundsvallsbankens hus och Kubals skorstenar. I

Broar har varit ett annat tema. Här finns förstås Sundsvallsbron, bland annat i Solveig Ericssons "Under vår nya bro glittrar Skönsberg i natten - ett motiv lika poetiskt som titeln - och Ingalill Erikssons studier av trafiksituationen på bron sedda ovanifrån.

Solveig Eriksson broderar stadslinjer från New York i granna färger, och Chatrin Johnsson gör ett debattinlägg med sin landskapsbild, där vindkraftverken höjer sig. Anja Brandone minns i en serie små broderade bilder sin resa till Sverige som finskt krigsbarn. På bilden ser man hur väldigt liten hon är - och kände sig.

– Vi kan brodera föreställande, men också efter en känsla. Precis som vilken konstnär som helst, säger Chatrin Johnson.

Nål och tråd är ju bara en teknik av många när det gäller att skapa bildkonst; liksom andra med sina specifika fördelar och begränsningar.

Utställningen har vernissage den 28 november 11 - 15 och pågår till den 11 december. Öppet alla dagar 11 - 15.

Läs om en annan utställning i Sundsvall just nu: Måleri som knuffar på sina egna gränser