Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljer till Medelpad på Sum-Sim

Sundsvalls Simsällskaps medaljskörd blev två guld och ett silver.
Njurundas ett silver och ett brons.
Sum-Sim i Göteborg är över.

Njurundas Robin Björklund har simmat snabbt i Göteborg på Ungdomsmästerskapen i simning. Han placerade sig på en tredje plats på 100 meter rygg och slog nytt personligt med tiden 1.03.96 under lördagen.

Dagen efter var det dags igen. Samma distans, men simsättet var fjäril.

Nytt personligt rekord (1.02.73) och silver.  

Sundsvalls Simsällskap tog sitt första lagkappsguld i Sum-Sim på väldigt länge när Sofia Mannela, Wilma Persson, Jocye Muzito och Gloria Muzito vann med två med sekunder på 4x100 meter frisim i klassen 14 år och yngre.

Gloria Muzito tog även guld på 100 meter frisim (F13 o y).

Klubbkamraten Wilma Persson satte nytt personligt rekord på 200 meter rygg (2.20.40), när hon satte händerna i kaklet som silvermedaljör.

– Vi hade större trupp än på flera år i Sum-Sim i och med att så många kvalificerade sig, säger Sundsvalls tränare Emma Wallin.

– Joel Berglund (13 år) gjorde också väldigt bra i från sig han simmade väldigt många lopp och satte flera personliga rekord.