Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medan du sov: 15 fyllerister omhändertagna i Sundsvall och boende larmade om röklukt

Så var natten i Medelpad.

Lokalt:

För få Sundsvallsbor sorterar ut sitt matavfall i den bruna soptunnan. Kommunen vill öka antalet anslutna hushåll – och i framtiden kan matavfallssorteringen bli obligatorisk.

25 personer har omhändertagits för fylleri i länet under natten, varav femton i Sundsvall, åtta i Örnsköldsvik och två i Sollefteå/Kramfors. Polisen rapporterar om en ganska vanlig lönefredag utan några allvarligare händelser.

Boende i ett flerfamiljshus i Njurunda larmade räddningstjänsten efter att ha känt röklukt i går kväll.

Väder:

Kusten: Under dagen avtar vinden, men på en del håll blir det regn. Under eftermiddagen kan regnet övergå till snö eller blötsnö. Plusgrader, följt av minusgrader natten mot söndag.

Inlandet: Avtagande vind och plusgrader. Regn som kan övergå till snö eller blötsnö under eftermiddagen.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Bussturerna till och från Klågerup, väster om Malmö, ställdes in i går kväll sedan flera bussar blivit beskjutna.

En 25-årig kvinna sitter häktad i Helsingborg misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn samt tre fall av barnpornografibrott.

Internationellt:

Minst tre personer omkom och åtta skadades i ett flera timmar långt skottdrama på en abortklinik i Colorado Springs i USA. Flera av de skjutna är poliser.

Japan ska återuppta landets hårt kritiserade valjakt i Antarktis nästa år. Valjakt är förbjudet sedan nästan 30 år, men Japan kringgår

Sport:

Guldhjälten Sigurdason återvände till Sporthallen – och föll hårt då Sundsvall Dragons tog hem en helt ohotad seger mot Borås Basket i går.

Kais Moras center Johanna Holmbom missar innebandy-VM på grund av en knäskada. Holmbom togs ut i VM-truppen i måndags.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72060 eller mejla tips@st.nu.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: MediehusetST

Twitter: @STnu

Julia Andersson

Jan-Arne Bäckström