Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medan du sov: Kyrkan i Timrå utsatt för inbrott i natt

Så var natten i Medelpad

Lokalt:

Man trodde 2 000 personer skulle söka tjänsterna – det blev bara 200. Polisens länskommunikationscentral, LKC, ska stängas och flyttas till Umeå, men intresset att flytta med är näst intill obefintligt.

Inbrottstjuvar slog till mot kyrkan i Timrå.

Nattåget till Norrland kraftigt försenad. Tvingades köra omväg.

Väder:

Fram på dagen drar nederbörden efterhand bort österut men följs av lokala byar av regn eller underkylt regn. Från -1 till +5 grader. Svag vind, västlig.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En 24-åring man som åtalades för att ha attackerat tre kvinnor i Skåne med våld helt oprovocerat frias av domstolen.

I dag träffar utrikesminister Margot Wallström (S) regeringsrepresentanter från flera Balkanländer i Sverige för att bland annat diskutera EU:s utvidgning.

Internationellt:

Brasiliens president Dilma Rousseff, som riskerat riksrätt för att ha brutit mot landets budgetlagar, har vunnit en viktig seger i högsta domstolen.

Hårt arbete återstår – men både Storbritannien och EU uttrycker ändå optimism efter sin första tunga diskussion om britternas vara eller icke vara i unionen. Sverige får samtidigt försiktigt stöd för bönen om asylhjälp från övriga EU.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72060 eller mejla tips@st.nu.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: MediehusetST

Twitter: @STnu

Julia Andersson

Jan-Arne Bäckström