Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medan du sov: Misstänkt anlagd brand i parkeringshus – bil övertänd

Så var natten till juldagen i Medelpad.

Lokalt:

En kvinna i Ånge misshandlades under natten till juldagen.

En kraftig bilbrand bröt ut i ett parkeringsgarage bredvid Ikea i Birsta.

Under julaftonskvällen drabbades villaägare i Torpshammar av inbrott.

När en julfirare kom hem till sin lägenhet på Södermalm var bostaden rökfylld.

I dag berättar vi om uteblivna satsningen på ambulanshelikoptrar där landstingets förre topprådgivare tycker till om ambulanssjukvården.

Håll i hatten om du ska ut i dag, SMHI varnar för storm i Medelpad under juldagen.

Julhelgen är en av de mest intensiva trafikhelgerna på året – följ läget på vägarna i vår direktrapportering.

Väder:

Juldagen kan bli stormig i Medelpad och övriga södra Norrland, framför allt under kvällen. SMHI har gått ut med en klass 2-varning för stormbyar. I övrigt blir det minskad molnighet med början i söder, men under sena eftermiddagen och kvällen kan det bli en del snöfall eller snöblandat regn. Temperaturer omkring 0-5 plusgrader. Under natten till annandagen avtar vinden.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En man i 50-årsåldern hittades svårt skadad i en bostad i Åmål under julaftonskvällen och avled senare på sjukhus. Polisen misstänker mord.

En man som skulle vittja nät vid Ekerö, väster om Stockholm, påträffades död av brandkåren strax före midnatt på julaftonskvällen.

Internationellt:

Våldsamma regn har lett till stora översvämningar i delar av Sydamerika. I Paraguay, Argentina och Uruguay har närmare 150 000 människor tvingats lämna sina hem och minst fem människor har mist livet.

28 civila, varav tio barn, dog i ett syriskt flyganfall mot rebellkontrollerade områden nära huvudstaden Damaskus.

Skottlossning utlöste panik bland besökarna på ett köpcentrum i Charlotte i delstaten North Carolina i USA på julafton. En person sköts ihjäl av en polisman som inte var i tjänst.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72060 eller mejla tips@st.nu.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: MediehusetST

Twitter: @STnu

Robin Brinck

Sofia Forell