Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgarförslag om "friskresor"

Kommunen borde satsa på "friskresor" för pensionärer. Det anser en kvinna från Fränsta som vill se fler bussar rulla till och från Sundsvall.

Det är i ett brev till Ånge kommun som kvinnan framför det behov hon upplever av fler bussavgångar mellan Ånge och staden i öster.

– Morgonbussen blir pinfull vid Torpshammar och Viskan, och till tåget så behövs bil både här och i Sundsvall, skriver hon, och ser det som en hälsofrämjande insats om pensionärer kunde erbjudas möjligheten att någon gång emellanåt gemensamt resa till Sundsvall.

– Vi kunde under dessa resor lära känna varandra och ha det lite trevligt utanför byarna. Som det är nu är vi beroende av vänner och bekanta för att ta oss utanför våra inrutade gränser, skriver kvinnan.

Hennes brev fick också ett snabbt svar, där kommunalråd Sten-Ove Danielsson påminner om att den sjukhusbuss som dagligen avgår varannan timme också är till för allmänt resande.

– Jag blev verkligen glatt överraskad över den möjligheten, replikerar förslagsställaren, som då det första brevet skrevs inte hade kännedom om det alternativet.