Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medelpad och Ångermanland borde samarbeta mer

Replik på Tvångsäktenskapet mellan Medelpad och Ångermanland måste lösas upp, ST 19/10.

Den pensionerade chefsläkaren Gösta Brydolf har i en insändare framfört att dagens vårdsamverkan mellan Ångermanland och Medelpad bör upplösas, att skattemedlen bör fördelas och att var och en sedan ska sköta sitt. Detta är knappast realistiskt och inte heller önskvärt. Vi bör i stället samarbeta mer över länsgränserna för att få bra sjukvård.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Men tanken är intressant. Det skulle vara intressant att få se en redovisning av Landstinget Västernorrlands skatteintäkter per kommun. Kan det vara så att det inom landstinget sker en "skatteutjämning" mellan Medelpad och Ångermanland för att få vården i länet att fungera?

Detta skulle tydliggöra ekonomin i dagens vårdsamverkan. Kanske skulle det bidra till en bättre förståelse, dialog och samverkan mellan landskapen så att vi får en ännu bättre sjukvård i länet. Kanske även en bättre samverkan i andra sammanhang.

Västernorrlänning

Läs också:

Länsverksamhetschefer: Vi har förtroende för Nina Fållbäck Svensson – det borde fler säga

Ledare: Bryt inte upp Västernorrland i mindre beståndsdelar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel