Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

#3 Felicia Suokas

/

Felicia Suokas, 17 år, Ånge

Annons

Familj?

Mamma Kristina, pappa Mikael, tre små systrar och en lillebror.

Berätta lite om vad du gör:

Jag går en estetlinje nämligen Estetmusik på Hedbergska. Jag går med inriktning sång vilket jag verkligen gillar. Det känns verkligen som att jag valt rätt linje eftersom jag nu får uttrycka mig själv i ett ämne jag verkligen brinner för.

Vad har du för fritidsintressen?

Ett stort intresse jag har är att vara Ungledare i Torps församling. Jag gillar att hjälpa till i kyrkan och se att människor uppskattar min hjälp. Jag är ofta i kyrkan och det är ett av de ställen jag verkligen trivs bäst i!

Berätta om din sång:

Jag älskar att sjunga och jag gör det jämt. Jag har både sjungit i kör och hos sångpedagog i ca 3 år i Ånge på musikskolan. Ibland kan det hända att jag sjunger/uppträder själv men det ingår även i min linje.

Varför jag vill bli Medelpads Lucia 2014?

Jag vill kunna få människor att må bra under lucia och kanske få se dem le, för trots allt är det väl ändå det som är meningen. Att alla ska må bra? Jag vill även sprida lite kristen tro för det speglar mig och mitt intresse, tron.

Nämn något som är viktigt för dig i livet – och varför?

Viktigt för i livet är som alla andra vänner och familj. Men i mitt liv tycker jag även att min tro är viktig, nämligen kristendomen. Det kan vara just att tro som kan var många människors räddning i livet.

Har du någon favorit bland julens sånger – vilken i så fall?

Jag har två favoriter bland julens sånger och den ena är O’ helga natt, jag ryser när jag hör den. Den andra låten eller rättare sagt psalmen är Hosianna, den får mig att le och den är väldigt fin och underbar att sjunga.

Vad har du för förebilder?

Var jag än går ser jag förebilder, både stora och små, alla dem har något viktigt och lärorikt att säga! Men en speciell förebild jag har är min präst Jonas Deckman. Han är en så omtänksam person.

Se övriga luciakandidater här

Mer läsning