Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

84-åring tvingades går fyra kilomter med värkande knä

/
  • Gunnar Bohman i Myckeläng är besviken på kommunen som han anser har förstört möjligheterna att åka buss för alla som bor på landet.

84-årige Gunnar Bohman tvingades gå nästan fyra kilometer eftersom det är färre bussturer som går ut till Tynderö.

Annons
För ett år sedan genomgick han en knäoperation och dagen efter den långa promenaden som tog nästan två timmar, har han ont. Han är upprörd över att bussturer till och från Tynderö dragits in.
Nu är det faktiskt sämre än på 1930-talet, säger han.
Det var under måndagen som Gunnar Bohman tvingades till den långa promenaden. Han hade åkt in till Sundsvall för att handla. Hade han väntat drygt två timmar till i Sundsvall, hade bussen passerat förbi hemmet.
Jag hade ingen lust och vänta längre.
Så han tog en tidigare buss och den stannade i Skäggsta. Gunnar Bohman frågade om inte busschauffören kunde köra honom någon kilometer till.
Han hade gärna gjort det, men fick inte för sin ledning. Detta trots att bussen skulle stå länge i Skäggsta och vänta innan det var dags för turen in mot stan igen.
Jag frågade om han hade en telefon som jag skulle kunna få låna och ringa efter skjuts. Men det hade han inte och inte eller någon annan på bussen.
Gunnar Bohman började den mödosamma promenaden hem. Han fick stanna och vila flera gånger.
Dessutom hade jag en påse med varor som skulle bäras.
En del bilar passerade och Gunnar Bohman satte ut tummen i ett hop om att få lift. Men ingen stannade. När han väl kom hem efter promenaden var han trött, hade och ont och var besviken på kommunen.
Den nya bussturlisten betyder att vi på landet ska isoleras ännu mer. Så här gör man inte mot alla som bor i tätorten. Den gamla turlistan var betydligt bättre och jag förstår inte varför man måste göra det sämre.
Nu är det jättebesvärligt om jag ska in till läkarstationen eller måste på apoteket.
Trafiksamordnare Ingrid Hassel på Timrå kommun säger att det går bra att beställa kompletteringstrafik med taxi.
Det är inget jag fått någon information om säger, Gunnar Bohman.
Det har varit annonser från länstrafiken där det allmänt stått att man ska kontakta kundtjänst för kompletteringstrafik, säger Ingrid Hassel och konstaterar att det kanske behövs en mer informativ annons som gäller enbart Timrå.
Jag ska prata med länstrafiken om att gå ut med separata annonser för varje kommun så det blir mer detaljerat.
Tanken är att taxi ska komplettera där det inte finns busstrafik. Priset ska vara det samma som för buss. Men det går inte att använda rabattkort om resan startar med taxi.
Det finns eller ingen information i den nya bussturlistan om att det går att beställa kompletteringstrafik.
Det beror på att vi inte hade gjort klart det innan turlistan skulle tryckas. Sedan har de som hört av sig fått information.

Mer läsning

Annons