Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsidig rektor i Gnarp

Gnarps skola får i höst en mycket allsidig rektor.

Annons
Thomas Öberg, 37, Sundsvall, har det senaste året kombinerat spanska och företagsekonomi som lärare på Hedbergska i Sundsvall. Han har ett förflutet som ishockeyspelare i Sollefteå, behärskar möbelsnickeri och konsthantverk och gillar småviltsjakt och dans.
Han är född i Ramsele men har tillbringat sin flesta år i Sollefteå där han var lärare i 13 år innan han i fjol höst började på Hedbergska.
Hans mångsysslande kan komma att prägla Gnarps skola.
Skolan ska inte vara rädd att få stöd utifrån, av företagare och äldre personer. Skolan är en del av bygden, det ska vara ett tätt samarbete, tycker han.
Sedan tidigare har Gnarps skola präglats av företagsamhet och internationalisering. Det passar som handsken för Thomas Öberg som är engagerad för Ung Företagsamhet i Västernorrland och som leder elever i företagande på Hedbergska.
Ett elevföretag importerar cd-skivor från Tyskland. Det är mycket konkurrenskraftigt. Ett annat säljer rökt fisk, ett tredje importerar varor från Tanzania.
Thoma Öberg har familj i Sundsvall och kommer att bo kvar där. Under hösten arbetar han tillsammans med Barbro Nilsson som fortsätter att ta ansvaret för de yngsta barnen innan hon helt lämnar över till honom.

Mer läsning

Annons