Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring dömd för misshandel

Skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst blev domen för en 18-årig Ångebo. Detta sedan han misshandlat två personer, ofredat, begått hemfridsbrott och kört lastbil olagligt.

Annons
Tingsrätten i Sundsvalls konstaterar att brotten normalt skulle ge fängelse. Detta också med hänsyn till att 18-årigen sedan tidigare är dömd för misshandel olaga hot och vapenbrott.
Domstolen tar dock hänsyn till gärningsmannens ålder och därför slipper han fängelse. Däremot ska 18-åringen genomgå ett individuellt program för aggressiva ungdomar.
Det var den 24 oktober som han tog sig in i en kvinnas lägenhet i Östavall. Där knuffade henne för att ta sig in. Kvinnans son som hörde att något hände kom fram.
18-åringen knuffade in kvinnans son i en köksfläkt och sedan blev han slagen i ansiktet och i ryggen. Under rättegången uppgav 18-åringen att han var arg på sin mamma som fanns i lägenheten.
Tingsrätten dömde 18-åringen att betala 5.000 kronor till kvinnan han bröt sig in hos.
Den andra misshandeln ägde rum på en buss den 15 februari. I bussen har 18-åringen misshandlat en yngre pojke. Förutom misshandeln dömdes 18-åringen till att betala 7.000 kronor i skadestånd till den misshandlade som hade fått flera slag mot huvudet.

Mer läsning

Annons