Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28 svar efter flyttkampanj i Märsta

/

Det var snart två månader sedan kampanjen i Märsta startade. Flyttmäklare Anna Johansson har fått in 28 svar från människor som är intresserade av att flytta till Ånge. — Det går enligt planerna, säger hon.

Annons
I tre veckor vid månadsskiftet maj och juni annonserade Ånge kommun för fullt för att locka märstabor till Ånge. Hittills är Anna Johansson nöjd med responsen som kampanjen har gett.
Vi har fått 28 svar på posten, sedan varierar det mellan antalet personer per svar. Vi har även fått många telefonsamtal och haft två möten med några som hade vägarna förbi, säger hon.
På direktutskicken som gick till alla brevlådor i Märsta fanns fyra alternativ som man kunde kryssa i, beroende på hur intresserad man var av att få material framöver. De flesta som svarat har kryssat i tre eller fyra alternativ och det tolkar Anna Johansson som ett stort intresse.
Man skulle ju inte kryssa i så mycket om man inte var seriöst intresserad av att veta mera.
De flesta uppskattar Ånges rika föreningsliv. Däremot är arbetsmöjligheterna i kommunen begränsade. I fredags fanns det endast fyra jobb utannonserade på ams.se.
Det är väl jobben som måste till för att man ska få folk att flytta hit. Vi ser goda möjligheter att få nyetableringar inom lite olika branscher, som till exempel postorder.
Har ni några säkra etableringar just nu?
Nej, det har vi inte. En del önskar att det var serverat på silverbricka, att det fanns fullt med jobb som man bara kunde välja av, men så är det tyvärr inte. Förhoppningsvis kan vi locka egenföretagare hit som till viss del kan jobba på distans.
Hon medger att det inte är någon lätt ekvation att locka nyinflyttade till kommunen när det finns så få jobb. Men hon hoppas att man ska se charmen med hur enkelt livet kan vara när man är bosatt på en mindre ort.
Man börjar värdera om sina liv i dag och tittar på vad man får ut av pengarna. Vi sår ett frö och så kanske det dyker upp ett jobb inom en aktuell bransch. Men det är många pusselbitar som ska passa och kan vara en lång process. Hittills är det svårt att säga vad annonsen har haft för effekt. Kanske kommer de flytta in om fem år, ett år eller tre månader.

Mer läsning

Annons