Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alby skola prisat av Teknikföretagen

/

Teknikföretagen har delat ut ett stipendium på 10 000 kronor till Alby skola.

Annons

Beskedet om att Alby skola är en av 50 skolor i landet som får stipendium av Teknikföretagen meddelades med knappt en vecka kvar till jul.

Summan som skolan får är 10 000 kronor och ska användas till inköp av praktiskt material och teknikundervisning i mellanstadiet.

– Genom stipendiet vill vi uppmärksamma att teknikämnet i år firar 20 år som obligatoriskt ämne i grundskolan. Men vi kommer att fortsätta dela ut stipendier även nästa år. Det är ett sätt för den svenska teknikindustrin att bidra till skolan. Teknikintresserade unga behövs om vi i Sverige ska ha konkurrenskraftiga företag, säger Teknikföretagens Emma Sabel i ett pressmeddelande.

Att valet föll just på ansökan från Alby skola förklarar hon med att skolan uppvisat ett stort engagemang för just teknikundervisningen.

– Det finns ett väldigt stort engagemang för teknikämnet ute på skolorna, vilket Alby skola är ett bra exempel på. Detta är mycket positivt och värt att uppmärksamma. Vi hoppas att stipendiet kommer till nytta i deras viktiga arbete med teknikämnet, säger Emma Sabel.

Mer läsning

Annons