Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansmotioner till kommunfullmäktige

15 motioner lämnade Ångealliansen bestående av moderaterna och folkpartiet in vid kommunfullmäktige på måndagen. Motioner som rör det strategiska framtidsarbetet i kommunen skriver alliansen i en sammanfattning.

Annons
Motionerna ställer krav på att kommunen ska arbeta fram en framstegsstrategi för att utveckla kommunen inte avvecklar den. Vidare vill man att kommunfullmäktige säger ja till förslaget om en SWOT-analys (styrkor, svagheter, möjligheter och hot) av kommunen. Alliansen kräver också att klara och tydliga mål för varje nämnd och styrelse tas fram. Dessutom ska inte nyckeltal som jämför Ånge med likvärdiga kommuner inte ligga till grund för framtida politiska beslut. Istället ska kommunen jämföras med kommuner som har lika stor befolkning men som visar ett bättre resultat inom bland annat skolan skriver alliansen vidare i sin motionslista.
Ångealliansen efterlyser också en handlingsplan för hur kommunalskatten kan sänkas. En sänkning av renhållningstaxan vill man också se från motionärernas sida. Vidare vill man se en sänkning av Ånge energis fjärrvärmetaxa inom tre år. Samma krav ställs på va-taxan.

Mer läsning

Annons