Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge kommun plockar placeringar på Sverigerankingen

Ånge kommun klättar 31 platser i den nationella rankingen som Svenkt Näringsliv genomfört om företagsklimatet i landets kommuner. — Det känns bra och arbetet fortsätter, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson.

Annons
Det är femte året i rad som Svenskt näringsliv genomför undersökningen bland företagarna i landet.
200 företag har fått svara på en enkät hur de upplever företagsklimatet. I Ånge svarade 137 företag på enkäten
Och det är i den undersökningen som Ånge för andra året i rad klättar uppåt.
Ånge landar på 189 plats bland landets kommuner. Från plats 220 år 2004.
Sundsvall hamnar först på 206 plats bland kommunerna ett ras från plats 126 år 2004.
Ulrika Åberg, från Svenskt Näringsliv presenterade undersökningen vid en träff i Östavall på måndagen. och hon var mycket nöjd med den utveckling som skett i Ånge kommun.
Det är roligt att få vara här och presentera undersökningen, sade hon.
Kommunalrådet i Ånge, Sten-Ove Danielsson, var också mycket nöjd med resultatet av undersökningen.
Vi har under de fem senaste åren ständigt förbättrat oss. När jag fick se resultatet av undersökningen för fem år sedan var jag mycket besviken. Men året efter började resultatet att visa sig. Och det har varit en fördröjning av undersökningsresultatet, säger Sten-Ove Danielsson.
Utvecklingsenheten som finns vid kommunen har en stor del i det arbetet med att skapa bättre förutsättningar för kommunens företag menar Sten-Ove Danielsson.
Utvecklingsenheten drivs till stor del med pengar från EU. Och de kommer att ta slut år 2006. Men vi måste försöka att fortsätta arbete. Det kan bli så att företagen i kommunen kommer att vara med och finansiera arbetet, fortsätter Sten-Ove Danielsson.
Men Ånge kommun kommer inte att slås sig till ro efter årets goda resultat.
Vi ska fortsätta att fråga företagen hur de uppfattar kommunen och vad de vill och behöver att ha hjälp med. Förhoppningsvis kommer vi att bli ännu bättre, säger Sten-Ove Danielsson.
Bertil Kjellberg, moderat riksdagsledamot var också nöjd med Ånges resultat.
Vikten av ett gott företagsklimat kan inte nog uppskattas. Det är glädjande att kommunen fortsätter sin framfart i Svenskt Näringslivs ranking och kan därmed verka som en god förebild för andra kommuner i länet, säger han.
Presentationen av undersökningen skedde vid NWP:sx anläggning i Östavall. Och där platschefen Jonas Bengtsson, också var mycket positiv till kommunens rakning.
Som företagare ser jag kommunikationen med kommunens företrädare som högst väsentlig. Vi har goda relationer med kommunens tjänstemän och deras service till oss företagare i kommunen har förbättrats avsevärt, säger Jonas Bengtsson.

Mer läsning

Annons