Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge sänker skatten med 12 öre

Ånge kommun sänker skatten med 12 öre. Skatten höjdes tillfälligt med 24 öre inför år 2005 för att komma tillrätta med budgetunderskottet. Då var ambitionen att skatten skulle sänkas till tidigare nivå igen efter ett år.

Annons
Det är socialdemokraterna i kommunstyrelsen som nu föreslår med stöd av folkpartiet att skatten sänks.
Övriga partier ville behålla den nuvarande skattenivån. Eller avstod från att ta ställning med hänvisning till att kommunens marginaler är mycket snäva skriver kommunen i ett pressmeddelande.
Utifrån statens krav på balans så kan vi inte sänka skatten med mer än tolv öre. Vi budgeterar för ett överskott på 3,9 miljoner kronor år 2006. Och det motsvarar det underskott vi hade år 2003. Glädjande är att samtliga partier anser att vi måste gå vidare med att sänka kommunens kostnader. Det enda som skiljer oss åt är hur stor buffert vi behöver kommande år för oförutsedda händelser, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson.
Partierna i kommunstyrelsen arbetbar med att gemensamt ta fram förslag till kostnadssänkningar. På kommunfullmäktige i november kommer förslag att läggas fram till strukturförändringar för perioden år 2006-2010.
Vi kan se att det partiöverskridande arbetet börjar bära frukt nu. Vi ser också att fjolårets underskott på 11,8 miljoner kronor nu vänts till att kommunen har en ekonomi i balans i år, slutar Sten-Ove Danielsson.

Mer läsning

Annons