Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångeborna var sugna på att fira nationaldagen

Nationaldagsfirande med tårtkalas lockade många till torget i Ånge. Överraskande många. Tårtan tog slut och kommunalrådet Sten-Ove Danielsson fick springa in på Konsum och köpa mer.

Annons
När Sverige för första gången hade nationell helgdag den 6:e juni tog Ånge hjälp av vårt västra grannland, Norge. De vet ju som bekant hur en nationaldag ska firas.
Det var norska Hommelviks blåsorkester med drillflickor och hela baletten som marscherade in på torget och angav takten på firandet.
Och ångeborna verkade festsugna, trots blåst och kyla.
Men till att börja med såg det inte så ut. Några minuter före det att firandet skulle inledas var det glest med folk på torget. Men så fort blåsorkestern anlänt tätnade leden och när det sedan var dags för tårtkalas blev kön lång, mycket lång.
Vi hade 300400 tårtbitar, men det räcker inte. Tur att Konsum ligger så nära. Vi får köpa mer där, sa Sten-Ove Danielsson, innan han rusade vidare.

Reflektera över vårt land
Före det hade kommunalrådet hållit ett kortare tal till den församlade skaran där han ville att de skulle reflektera lite över vilket bra land Sverige är att leva i.
Vi måste se Sverige med andra ögon än den bild som kvällstidningarna ger oss. Jämfört med andra länder är vår sjukvård en av de bästa i världen, sa han bland annat.
Efter talet väntade en kraftfull nationalsång av Leif Jonsson. Men avslutningstonen blev hes och rösten sprack till slut.
Man borde inte ha Träslaget så tätt inpå nationaldagsfirandet, sa han skrattande till Sten-Ove Danielsson när han gick av scenen.
I lördags kväll sjöng Leif Jonsson på brännbollsturneringen Träslagets efterfest.
Nationaldagsfirandet fortsatte sedan med att Brukshundsklubben hade agilityuppvisning. Efter det bjöd Smultron och sång Ånges yngre befolkning på underhållning från scenen.

Mer läsning

Annons